Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen som spelar schack

Min sorg sitter i ansiktet
den syns inte men
förlamar, svider och spänner

jag har en dockas ansikte

okända man, lämna mig ifred
om din avsikt är utan omtanke

Rör inte vid min kropp
om dina fingrar är kalla
uttala inte mitt namn
om du inte bryr dig om vad jag heter

Jag vill ha allt, men du missförstår mig

jag är tinnitus
jag är obetalda räkningar
jag är innerlårsfett
jag är alla jävla ursäkter

men du ratar mig för
det enda som är friskt

Du ser Kali när hon är frånvarande
du älskar henne men,
du kan bara sova när du får
tygla henne med små små hål
borra igenom hennes ben
en konstruktion som ingen ser
så att du alltid kan vända dig om
veta att hon står kvar
veta att hon inte är verksam
utanför din sfär

Jag tror att du är färgblind
för det finns nyanser i ett nej
som du blandar ihop
och jag ser inte någon motsats

mellan att vara rädd om mig och älska dig






Fri vers av amarcord
Läst 335 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-10-02 10:17



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texter som den här
efter den finns begär
den till läsaren ärligt talar
i uppgångar och dalar
läses med visst besvär
2014-10-02

  S.A.I. Steve Lando
Kali bör du få vara både vid när du är frånvarande, som när du är närvarande, tyglas bör du aldrig - total frihet till dig.
2014-10-02
  > Nästa text
< Föregående

amarcord
amarcord