Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland ser jag dig, mor nära mig trots avståndet. Ibland ser jag alla dessa kvinnor som hjälpte mig att utveckla mig...Till alla er, är det här dikten.


Kvinnoporträtt

Kvinnoporträtt

Ständigt satt du i tankar
Hur skulle jag velat läsa dem,
För att förstå,
För att finna din hemlighet.
Vad var det månne som tryckte dig?

Dina blickar fästa i fjärran,
Dina tankar långt där borta.
Någon gång med ett leende på dina läppar,
Men länge förblev du tyst.

Jag skulle velat läsa dina tankar.

Ännu fanns drag i ditt ansikte,
Vittnen om din ungdom.
Ditt kortklippta hår med sina grå strån,
Dina smala läppar i rosa ton,
Din tunna kropp och dina sorgsna ögon.
Dina åldrade händer.

Så minns jag dig.
Alltid sorgsen, alltid vänlig och full av godhet ,
alltid värdig.
Det är så jag minns dig.
Kvinna.

Retrato de Mujer

Te recuerdo sentada y pensativa.

Quisiera leer tu mente
para saber en que piensas
quisiera entrar en tus secretos
para saber que te preocupa.

Te veo
con la mirada pérdida
y la mente en algun lugar,
de vez en cuando una sonrisa
se ve en tus labios.
silenciosa, callada
asi te quedas por mucho tiempo.

Algunas veces quisiera adivinar tus pensamientos.
todavía puedo ver en tu rostro
los rasgos de tu juventud
tu pelo corto con hebras canosas
tus labios pequeños, un poco sonrosados
tu cuerpo delgado. tus ojos tristes
tus manos envejecidas,
así estás en mi mente.

Te recuerdo triste
carillosa como siempre
mujer buena, mujer digna.


Sverige, 2007





Fri vers av Sofia Sanchez
Läst 379 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-30 14:40



Bookmark and Share


  Sofia Sanchez
Tack Oscar Enrico!
2014-09-30

  Oscar E Quinn
Fint skrivet..
2014-09-30

  Sofia Sanchez
Tack så mycket S.A.I. Steve Lando,

Glad att läsa din kommentar...

:-) Sofia

2014-09-30

  S.A.I. Steve Lando
alla dessa gudinnor, du inklusive.

Fint skrivet
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Sofia Sanchez
Sofia Sanchez