Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tiden och m.

tid som går
vad är det
dagar och ett helt liv
människor
kommer och lämnar
uppbrott, utbrott, ingrepp, luftslott
nystart, omstart
slut
sen slut

vägen framåt
outstakad
osynlig ibland
vägen vid sidan om
vägen som kanske
korsar din nån gång

nu det svarta och det vita
sida vid sida intill varann
så tätt intill
jag söker det vita
men det svarta följer alltid med
följer alltid med och svärtar ned

jag var gammal när jag var ung
jag är yngre nu
jag är hundra år
men mest är jag tjugofem

m:
du vet vad du betydde då
du vet och tar det som en självklarhet

du var aldrig ämnad för mig
och jag var aldrig ämnad för dig
men just därför
jag har ju aldrig brytt mig om
vad som var ämnat
just därför

jag lät dig knyta upp alla band
jag lät dig bota mig från romantik
jag lät dig sätta nya spår i mig
jag lät dig ta vad du ville ha
och jag tog också av dig

det var ingen fin kärlekshistoria det där
finns inga foton av oss två tillsammans
inga middagar på restaurang
inga planerade söndagspromenader
och inga framtidsplaner

det var mellan fyra väggar
det var strikt mellan oss
men det var allt jag ville ha just då
det var allt jag kunde ta just då
och allt som jag behövde då

jag pratar med dig ibland
det är fint att du fortfarande finns
här i min värld
vi andas samma luft
vi går på samma gator
men allt är annorlunda nu
vi är ensamma nu
och vi har lite mer att gå
en bit till att gå
dagar, nätter, kanske år
jag räknar inte
men jag känner
hur det närmar sig
ett slut
det skrämmer mig
men jag kan bara gå och gå






Fri vers av Louise Sparring
Läst 309 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-10-01 11:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra nära och starkt
2014-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring