Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rödvinsdrömmar (ord från en drunknad kvinnas mun)




jag har nyss målat naglarna röda en
nyans som påminner om mogna körsbär och unga rosor och
hennes rodnande kinder när jag kysser hennes fjuniga innerlår


andra kvinnor jag har varit med har luktat som jordgubbar och cigaretter men
när jag begraver näsan i hennes kvarglömda bandtröja känner jag
bara en vag doft av bensin och dagsgammal svett
påminner mig om sena nätter på slingrande småstadsvägar
om tunga ögonlock i bilbaksäten



(slungas ut i hennes oändlighet omsluts
av den varma svärtan i hennes inre
men hon skulle aldrig dränka mig
hon kunde inte om hon försökte)



jag drömmer alltid om hennes fuktiga kattögon när jag
druckit för mycket rödvin
vaknar med sprängande huvudvärk och ljudet av
hennes hysteriska fnitter ringande i öronen bilden av
hennes halvslutna ögon på näthinnan
mossgröna och frostiga som fönsterrutor om vintern


hennes långa svanhals luktar som havet och
när hon smeker mina bröst med sina liljevita darrande händer pickar
mitt kolibrihjärta ivrigt mot hennes såriga handflator
hennes röst är dämpad när hon mumlar mitt namn
men i mina öron mullrar den som en annalkande storm



(hon skulle kunna dränka mig men
jag håller bara andan, dyker in)





Fri vers (Fri form) av Anne Beatrice Nilsson
Läst 315 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-10-01 10:52



Bookmark and Share


    Erika H
Och jag känner mig indragen bland dina ord, ögon slumrande vakna när jag läser. Det är rött och dovt, ljus i ytterkanten, tunga gardiner och mjukhet.
Underbart skrivet. Härligt språkbruk.
Topp!!
2014-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Anne Beatrice Nilsson