Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Istina ziva (s kvacicom ili bez)

 

Istina nema dimenzija

ona nije ni velika a nije je ni sitna

istina nije neka sporedna stvar

istina je, da je istina - BITNA

 

 

Istina nema koordinate -

ona nije niti tamo, niti amo

o istini mi ljudi u biti jako malo znamo

Istina nije sarena a nije ni siva

ona nije neka ravna crta

a nije ni kriva

 

 

Istina je skroz nevidljiva

istina je malo stidljiva

ona je strasno oprezna

i dosta nepredvidljiva

 

 

Istina nije na pocetku

niti na kraju puta

ona nije nikad na istom mistu

ne, istina uvik nekuda luta

 

Istina nije od kamena niti je od papira

ona je neopipljiva i ne dopusta da je iko dira

Istinu se moze naci na zicama gitare

i tipkama klavira

iako je ona sama po sebi necujna

od nje potice svaki zvuk kojeg se odsvira

 

Istina je nekad slatka a nekada gorka i ljuta

nekad je ka' voda pitka a nekad se tesko guta

Istina se moze naci u mirisnom cvicu

istina je prisutna u svakom zivom bicu

 

Zbog istine ljudi ginu, boluju i pate

u njezino ime se bacaju granate

neki se istini klanjaju i mole

i zbog nje se neki mrze a neki vole

 

Istinu se prezire

istinu se voli

istina nas raduje

istina nas boli

Istina nikoga od niceg ne brani

niti ona ikome sudi

istina nije na nicijoj strani

pa zasto onda od nje bize ljudi?

 

Istina nije nikad samo crna ili samo bila

ona nije ni vjestica nit je dobra vila

Istina nije u komadima a nije ni cila

Istina nije nikada tu vani, na povrsini nasega tila

Istina nije ni tamo doli u dusi, na nekoj velikoj dubini

ne, istina ona dise, tu negdi u sredini

 

Istina se od nas nikada ne sakriva

Istinu svako od nas sam za sebe otkriva

Istinu se ne moze nositi na sebi

kao kosulju ispod kaputa

istinu se moze uvik gledati iz nekog drugog kuta

Istina ne pada s neba kao kapi kise

istina nije samo jedna

niti ih ima vise

ona nema vridnost nekog odredjenog broja

niti je ona osovina nekakvog stroja

Istina JE, istina JE i NIJE u isto vrime

to je tako i moraju se svi pomiriti s time

istina se ne zuri pa ipak uvik od svih stigne prije

 istina JE, bas tu i bas i sada a jucer i sutra - nije

istina JE i onda kada nije:

istina je priblizna

istina je tocna

istina je nejaka

istina je mocna

istina je nezrila

istina je vocna

istina je neukusna

istina je socna

istina je frontalna

istina je bocna

istina je drukcija

istina je ista

istina je nejasna

istina je cista

istina ne spava

istina je budna

istina ne umire

istina je trudna

Istini nikada nema kraja

istina se proteze od pakla do raja

Istina nije teska, nepomicna i kruta

istina je lagana, pokretljiva i tecna

istina je trenutacna i neprolazna

istina, istina je vjecna




Bunden vers (Rim) av Onomatoprofet VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-10-01 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP