Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klyschigt - men livet är faktiskt en cirkus


Clownnäsa


Jag fick en näsa
i julklapp
en sån där röd
som clowner har


På mitt ansikte
limmades den fast
Jag har rivit och slitit
men den sitter kvar


I en cirkel runt mig
står de
med popcorn i händerna
och skrattar


Ju fler som samlas och tittar
desto mer vill jag riva


Är livet en cirkus
där min huvudsakliga uppgift
är att få alla andra
att skratta


Ju starkare deras skrattsalvor blir
desto mindre orkar jag kämpa


Berätta för mig
jag undrar
vad som händer
när lamporna släcks


När jag ensam sitter kvar
i det stora tältet
med blå och svarta ränder
och gråtit bort mitt smink


Vad händer
när det blir mörkt
och man aldrig har fått lära sig
att skratta åt sig själv








Fri vers av Drömfångare
Läst 501 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-10-02 00:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
utsattheten att vara
det unika är vackert

men det ger möjligheter
när vi ser oss själva
varje droppe i havet
innebär värdefullt liv


en riktigt fin text!
2017-05-24

    ej medlem längre
Det är ju då det stora undret sker, det måste du tro på! Är en clown själv läs min senaste...
2014-10-04

  Marita Ohlquist VIP
Text som går in i själ och hjärta!
2014-10-02

  Racel Rosa
Skratta åt dom..deras näsor är kanske inte röda eller lockar till skratt, men deras karaktärer är betydligt mer skrattretande och lustiga.
Av mig får du en stark och vacker aura.
De är kämpigt att vara starkast i de svagaste människornas tro på sin falska styrka.
Ge dom ingen tid.
Ge dig själv istället tacksamheten att vara den med ljuset och begåvningen.
2014-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Drömfångare
Drömfångare