Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid bäcken uppe i berget

Vid bäcken uppe i berget,
tänker på munkarna som tvättade sina kläder där...
Om de var duvor i deras tyg redan innan,
eller om de gjorde en alcatrazflykt från garderober,
eller om de bara har pjoskiga immunförsvar,
och sökt skydd undan smittbärare av folksjukdomen shopping...
Hur som serveras dom,
som ett slags konkret exempel på ett möjligt alternativ,
på liknade sätt som att dimirrare kan hitta fri sikt när dom får kids,
i nåt slags åt andra hållet vaggvisa,
de nyfödda vyssan lullar de vuxna.




Fri vers av nånja
Läst 407 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-10-03 21:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint om munkarna. Gillar särskilt slutraderna med den omvända vaggsången.

2016-10-31

  Popangelov VIP
Den här texten känns som en blandning av poesi och kåseri och det gör den intressant. Bra!
2014-10-03

  i af apa
den biter &
låter
vyssan lull - lullar...!
2014-10-03
  > Nästa text
< Föregående

nånja