Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obalanserade hjärtan

Mitt hjärta har aldrig
riktigt vågat tro
att det kan bära sin egen vikt

all obalans mellan
längtan och fruktan
får dess existens att tippa över
vare sig det stannar på marken
eller försöker att pröva sina vingar

och det är nog därför som 
mina händer tvekar
av det enorma avståndet
mellan min kropp 
och din bortvända rygg
när vi ligger i sängen
varje liten centimeter
är ett ljusår om natten

och det är nog därför som jag
letar spår i resonansen
i våra telefonsamtal
i våra små prat om ingenting
och i våra "sov så gott" 
när vi precis ska lägga på luren och jag säger:
"jag saknar dej..."
...
klick
...
"...som fan"

jag har nog inte berättat det för dej
men jag drömmer den där drömmen igen 
nästan varje natt nu
du vet
att du bor i en liten timmerkoja djupt inne i ödeskogen

"jag älskar dej"
säger jag
till din ryggtavla
och tar ett steg in genom dörren

du vänder dej om
alltid på samma sätt
som en januaristorm

"jag älskar inte dej!"
skriker du
och riktar
ett hagelgevär mot mej

Pang!

allt går i gråskala
utom blodet i mitt ansikte
när dörrposten splittras
och träflisor
river upp min ena kind

flykt genom skogen
snabba steg tätt efter
"jag älskar inte dej!"

Pang!

skogen faller
himlen faller
och till sist faller även jag


och vaknar
ibland bredvid dej
men för det mesta ensam

och för det mesta
tänker jag alldeles för mycket
jo, jag vet ju det
precis när jag har vaknat
precis innan jag ska sova
och alla ögonblick däremellan

hela
tiden
älskling


ibland inbillar jag mej
att jag kan läsa dina tankar
och undrar när du ska våga
formulera dem på riktigt
hur lång tid det ska ta tills 
vissheten växt sig stark nog
att betvinga din rädsla för att såra

Pang!
...
"jag älskar inte dej!"
...

näe, jag vet
jag kan inte läsa tankar älskling
allra minst dina

men jag är så trött
på att känna mej 
hemma i vilsenheten

och jag är så trött
på att leva med 
ett obalanserat hjärta
som tvivlar på 
sin förmåga att bära sin egen vikt


och flyga.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Niclas Petersson VIP
Läst 1536 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-10-08 17:58



Bookmark and Share


  DominiQueen
Gud så starkt, naket och sårbart..
Tack att Du delar
LoveBlessings
/DominiQue
2015-07-16

    Bara.jag
Wow. Otroligt bra skrivet
2015-05-27

  Anya VIP
Tillit! tillit! tillit! Ja så läser jag din text. Att våga lite på den man älskar.
2014-10-10

  ResenärGenomLivet VIP
Så mycket starka känslor...ord eller bristen på ord kan göra väldigt ont...fantastiskt bra skrivet...
2014-10-09

  Järnkatten
En naken och mycket kompetent text om sårbarhet och insikt..
2014-10-09

  Angel of love
Man blir så berörd, och du skriver fantastiskt.
2014-10-08

  Maiah VIP
Tungt ur flera perspektiv och då menar jag ... Strålande bra diktat jag blir berörd av känslan
2014-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP