Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ASP

Vemods träd,
längtans träd
för känsla mottagligt träd!

Du är ingen evergreen, men
på våren dina ådror fylls av liv,
du klär dig i grön sommarskrud.

Faller för ditt väsen på sommarn,
lyssnar på dig då
dina blad sjunger vackraste arior!

I dina melodier
vinkar darrande blad,
mitt hjärtegull viskar i mitt öra!

På hösten känner jag mig sorgsen
över din död, längtar, väntar
att du vaknar igen!

På vintern din gråa kropp, din kärna
döljer många små fristäder, iden
även hackspetts hål och vrå!

Älgar även harar
kalasar på dina blad,
under vintrarna på din bark!

Du höstens gula ’guldregn’,
du faller i sömn för en stund,
din darr, ditt sommarspel gör paus!

Mossbetäckt sten, ett gult blad,
jag står nära dig, bara på tankens avstånd,
jag rör dig min kära i sömn.

Aspens darr, prassel är tyst, ingen skälver,
gyllene höstens drottning grå, naken
i mitten av skogs sus och brus!

© Heikki Hellman 2014-10-10









Fri vers av Heikki Hellman
Läst 338 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-10-10 19:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-10-14

  Palett
Din text till aspen är så känsligt vacker, trädets själ träder fram. Jag sparar den.
2014-10-12

  Chawa VIP
Kärleksfullt hyllas ett älskat träd i årstidgång, varma känsloord sätts på dess vackra natur och bilder målas med mjuk hand. Träd är vackra och betydelsefulla - där aspen har sin tjusning...
2014-10-12

  ResenärGenomLivet VIP
"Höstens gyllene drottning" var en mycket passande beskrivning på detta vackra träd...jag ser fina bilder när jag läser...
2014-10-12

    maija tuori

Så ska det låta ,bra text mycket känslor...
2014-10-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra text.
Full av positiva känslor.
2014-10-11

    ej medlem längre
Aspen, ett träd att favorisera verkligen!
Min pappa planterade ett lärkträd på landstället alldeles vid en asp. Den senare alltid praktfull och välmående, bjöd på sin skönhet såsom Du diktare här ovan beskriver.

Den späda lärken kom att trivas och växte frodigt intill sin kamrat aspen och dess röda kottar stod sig väl mot aspen

Jag plockade fallna, frostiga blad och minimala kottar på samma plats

Symbios som funkar

Din text bokmärker jag för dess vackra stämning
2014-10-11

  Bo Himmelsbåge
Härlig hyllning till aspens lov... detta ståtliga träd i höstens guldpenningskrud eller sommarens härliga darrande, viskande sång...

Tack för Dina fina rader!
2014-10-11

  Ingrid Trolle
Vackert skriftat
Frammanar vackra
bilder
2014-10-11

  Maj-Lis VIP
Vackert skrivet om aspen
2014-10-10

    ej medlem längre
Vacker hyllning till aspen, detta fina lövträd!
2014-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman