Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsen soldat

Du vill nå ut till människor
Du vill få dem att se
Du vill bryta lagar och ändra vår verklighet
Och jag vet att du menar väl
och jag vet att du är trött
Men ser du inte hur orden
trasar sönder varje människa
vi någonsin mött?

Du krigar dig fram
med svärdet i din hand
med synen om en framtid
där alla går hand i hand
Men du har glömt
att ingen vill höra
på den som ser fel och brister
i allt vi någonsin kommer tillhöra
För vi håller hårt i
allt det vackra
världen fortfarande skänker
Och vi har inte kraft
att förlora även den minsta länken
Och dina desperata skrik
tar dig ingenstans.


Du står och stampar
oförmögen att sätta världen i brand


Hårda ord
och krigsmarscher
är fel melodi i vår världssymfoni
Vi behöver trygghet
och harmoni

Väck våra själar
men gör det rätt
Släpp svärdet
och gå till reträtt




Fri vers (Fri form) av Marelia
Läst 349 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-10-12 20:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
No way.
Kampen är min livsluft.
2014-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Marelia