Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


haiku

 


flyttfåglar
över fängelsemuren
fångas på bild



på cellväggen
ristar den livstidsdömde
poesi

 

över den frisläppta fången
duggregnet 




Bunden vers (Haiku) av Daniel_78 VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-10-12 22:39



Bookmark and Share


  Anna H
Första är jättebra. Den håller ihop bra och överraskar på slutet. Flyttfåglarna tyder på höst och det är en passande årstid för scenen. Det är klart att flyttfåglar kan vara vår också, men det var på något sätt självklart att det skulle vara höst med tanke på resten av haikun. Jag tycker om de upprepade å-na.
Andra tycker jag också om. Poesin som någon form av livlina och den kan skrivas precis var som helst och hur som helst något som ingen kan ta ifrån en hur inspärrad man än är.
En fin tvårading men kanske att den inte känns riktigt klar ännu, men det är helt och hållet en smaksak. Jag försöker vrida och vända på den, men hittar inget vettigt. Men symboliken i den är talande. Det är inte alltid så muntert att komma ut heller och försöka ta sig tillbaka till samhället, särskilt inte om man suttit inne länge.
2014-10-14

    BetweenTheLines
den första lyser för mig haikuklarast-nice. sista kanske går att utveckla...
2014-10-13

  walborg
Talande text till vacker bild
2014-10-13

  lodjuret/seglare VIP
Trodde först sträcket kunde vara morsecode om hur lugnet brett ut sig över rastad gård. Haiku är även det lugn att sprida vida. Texten förtjänar en kopp hett med bakverk te.
2014-10-13

  ULJO
Mycket bra detta
2014-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP