Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tacksamhet

När morgonen vaknar
och inget är som förr
när vännerna slutat
att knacka på min dörr

Då blickar jag uppåt
prisande det som varit
och hyllar i tysthet
dem som från oss farit

När solen har försvunnit
och regnet faller ner
då tar jag på regnstället
mot himmelen jag ler

Jag känner ett värde
i det naturen bjuder
runt alla slags väder
av glädje det sjuder

När helgen är till ända
och arbetet tar fart
då kan jag ändå känna
att det är underbart

Ty jag kan känna glädje
i vardagslivets lilla
det enkla och naturliga
vill man gärna gilla

Glädjen fyller tillvaron
bland sköna vänner
i naturens härlighet
tacksamhet jag känner

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 792 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-01-30 19:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra och viktigt tänkt här!
2017-02-02

  Lars Hedlin
Så bra och levande du skriver :)
2017-02-02

  StinaJ VIP
Livsbejakande text.
2017-02-01

    Dan Myrbeck
Bra tänk!
2017-01-31

  Eva Helene VIP
En skön känsla och fint beskriven här!
2017-01-31

  Ann V Åhsberg VIP
Jag instämmer här!

"Jag känner ett värde
i det naturen bjuder
runt alla slags väder
av glädje det sjuder"

2017-01-31

  Ingrid Trolle
En ödmjuk och mycket vacker
dikt av din gyllene penna
2017-01-31

  Niliboy
En skön ande är inte att förakta!
2017-01-31

  Maria Sundelin VIP
Bra påminnelse
2017-01-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
I ur och skur
är vår natur en
källa att ösa ur.
En vän i hela riket
som man kan famna
var än man tycks hamna...
Gott att Du berätta
tog upp detta!
***************
2017-01-30

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra att kunna se det positiva i allt...fin, uppmuntrande dikt...
2017-01-30

  Salvation Pepper
Tacksamheten är god.
2017-01-30

  aol
Fin rytm och rim djupt vemodsvackert skaldat,
2017-01-30

    Birgersdotter VIP
En varm och jublande dikt!
2017-01-30

    ej medlem längre
En varm och fin dikt.
2017-01-30

  Marianne Räf
Ett nöje å läsa dina texter, denna va´fin!
2017-01-30

  M.Eta
Fin rytm i en fin text om livets vardag!
2017-01-30

  överlevaren VIP
Blandade känslor beskrivs på ett varmt och hjärtligt vis!
2017-01-30

    ej medlem längre
En dikt där vemodet blandas upp med det mogna accepterandet av tillvaron som den är. Mycket bra.
2017-01-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO