Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför ett fönster

Bilar som färdas
i en tät trafik
på huvudgatan
är tillvaron sig lik

Människor på språng
till skola och värv
med cykel och vagn
är farten inte kärv

Två fåglar på grenen
lockar på varandra
ett läte monotont
kan väl ingen klandra

En man med gitarr
han är trubadur
för folket på språng
där i ur och skur

Har slitit sig lös
hunden så där yster
två hundvakter
en gråtande syster

En man och en kvinna
på morgonpromenad
en syn vid fönstret
från en liten stad

Någon sopar gatan
det trista vintergruset
en pigg arbetare
glatt i morgonljuset

Det regnar mot rutan
en kärleksfull syn
gräset blir grönare
med solljuset från skyn

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 397 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-04-11 07:10



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Världen utanför fönstret så fint beskrivet.
2018-04-22

  Lars Hedlin
En vardag mitt i livet!
2018-04-20

  Solstrale VIP
Vackra rader som bokmärkes därför! Mycket givande skrivande du delar med dig av till oss! /:)
2018-04-13

  Anya VIP
Fin här och nubild. Känner våren i tonen.
2018-04-12

    ej medlem längre
Snyggt som vanligt..
2018-04-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja verv i värv
är livets nerv
ger oss
vår skärv!
2018-04-11

  överlevaren VIP
Dina ord ger bilder, bra skildrat!
2018-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om ögonblicksbilder på den andra sidan fönsterrutan!
2018-04-11

  StinaJ VIP
Vackert fångat.
2018-04-11

    ej medlem längre
Världen utanför fönstret pågår och vi är dess stumma betraktare.
2018-04-11

    ej medlem längre
En bildrik skildring av vardagen betraktad genom ett fönster. Bra!
2018-04-11

  DavidM VIP
Fint berättad sekvens.
2018-04-11

  M.Eta
Ibland är det skönt att bara sitta och titta ut genom fönstret och se vad som händer utanför. Fin beskrivande text!
2018-04-11

  AKT VIP
Trevlig betraktelse av vardagen.
2018-04-11

  Feliaxel VIP
En helt vanlig dag i livet
2018-04-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO