Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Bernie. Någon slags avsked.


Ditt namn kommer upp ibland. Lite oftare på sista tiden. Jag undrar vad det betyder? Hur är det med björnen, frågas det. Jag är medvetet obrydd. Jag vet inget. Jag har hört att det är bra.

Jag var dig nära för länge sedan. Din lilla syster. Din olyckskamrat. Din räddare och din förgörare. Jag ville så mycket men förmådde ingenting. Jag bär dina hemligheter innanför bröstbenet och jag har inte visat dem för någon. Vad du än trodde.

Om björnen mår bra borde vi ses. Jag svarar inget på det. Det är inte upp till mig och det var aldrig Min björn. Om björnen mår bra har han inte förlåtit mig. Om han inte mår bra är han förvisad. Och jag är rädd för att vi aldrig kände varandra. Vore det inte värre att presenteras för en polerad yta istället för ett avgrundsdjup?

Kanske det är jag som är skör. Men jag minns nästan inget längre. Jag glömmer bort med flit. Det är nog enklast så. Jag vet inte vem du har blivit. Men jag önskar dig allt gott.




Fri vers (Fri form) av embla
Läst 142 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-14 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

embla