Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vilka är vi att döma...


En slant

"En slant"

Invirad i trasiga kläder och schalar...

Långt ifrån modetrender...

Utanför matbutiken...

Sitter du med tiggarskålen framför dig...

Höstvindar blåser kallt...

Många passerar utan att vilja se dig...

Människor än kallare än vinden...

Jag möter din blick och säger hej...

Du ler ett sorgset leende och svarar hej...

Modiga människa, vad är din historia???

Jag lägger i skålen en slant...

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av PersonligaSusann
Läst 298 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-10-14 19:57



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt bra och intensivt! Gillas!
2014-10-15

    ej medlem längre
Så aktuell text. Många är dom som skyr dessa tiggare. Man hittar på historier om att det faktiskt är rika människor som sitter och fryser häcken av sig utanför Konsum. Det är ett enkelt sätt att blunda för fattigdomen.
2014-10-14
  > Nästa text
< Föregående

PersonligaSusann
PersonligaSusann