Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Life is very short, and there's no time, for fussing and fighting, my friend. (Lennon/McCartney)


Vidvinkelperspektiv

 

Här susar vi omkring i rymden
tillsammans på världens vackraste boll.
Men det stormar i vattenglasen, det stampas
med arga fötter och räddmagen knyter kolsäck,
skriker främmande är skrämmande. 

Varje kropp bär sitt hjärta som en trumma,
dovt invändigt går klockan, slår klockan,
dunkar liv, dunkar blod, dunkar puls –
av jord, av jord, av jord, av jord. 

Om vi ömsesidigt bytte skinn med varandra
skulle vi kanske se att det som skiljer förenar.
Jag är inte du, du är inte jag, vi är vi –
vi som lånar nu av både då och sedan. 

Klockan ringer in från rasten, med gemensamma
haltande hoppsasteg på jordiga fötter, gräsiga knän –
vi är trots allt så alldagligt speciella, så olika att vi är lika.
Ingen är riktigt normal. Varenda en av oss går 
                                            i samma särklass.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 378 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-10-15 08:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Suveränt skrivet....
Att inte alla kan tänka så...
Sparar...
2014-10-18

  Chawa VIP
Detta var en fantastiskt tänkvärd text! Lite som att vandra i varandras mockasiner för en stund för att få ökad förståelse och respekt för varandra - vilket vi också ska ha för oss själva! "All you need is love - är en annan Lennon/McCartney-goding jag osökt kommer att tänka på i sammanhanget! Vackert Stefan!
2014-10-17

  Palett
En mycket fin ock tänkvärd text.
2014-10-15

    ej medlem längre
Texten och melodin sveper in mig i en härlig känsla. Tack.
2014-10-15

  Ingrid Trolle
En underbar text som
synliggör oss människor
och visar oss hur tokiga
vi är.
2014-10-15

  walborg
En oerhört sympatisk text
2014-10-15

  catharina.jerbo VIP
helt enkelt ljuvligt och en synnerligen fin fortsättning på Lennon/McCartneys låttext.
och ja. slutraden. mums i världskonkarongen!
2014-10-15

  Nanna X
det här är så klokt och känsligt skrivet. ett gammalt budskap i nya drabbande kläder. sista raden är suverän!
2014-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson