Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ångest ( riktig )







det den är
tycks de aldrig förstå


,



inte är den som att bli lämnad, att bli kvar
och böna sig tillbaka. inte är den som spindeln
på betongväggen i korridoren utanför, och som kvällen
innan tentan. aldrig är den bara som doften
av lim.

nog bränner den mer i halsen
än det brungrumliga från en kantig glasflaska,
och nog sticker den djupare än sonens skrik
när golvet är starkare än hans balans


inte är den så billig som oro.






nej, så är den,
som sårade handflator mot nygrusad asfalt och som sömn
utan vila. och den är som snaran runt en hals, som stroke
med ett friskt hjärta och som svindel på en rak, låg
gata. så som dagarna som inte räknas och som nätterna
är helvetet, så är den,

som pulsslag utan bromsar, som svetten i nytvättade
underkläder, som om tillräckligt aldrig är nog. den är
som rispan i tankarna och som känslan
av att gång på gång dö. den är som inga ord kan förklara.


den är som liket vid vägrenen, den är som en massgrav
utan botten


,



inte är den kroppen i ett fängsel,
den är fängslet i en kropp













Fri vers (Fri form) av xilenie
Läst 269 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-10-16 19:36



Bookmark and Share


  Connie
Träffar nerver, skär in. Starka berörande ord!
2014-10-17

  gunnnar nylund VIP
Träffsäkra beskrivningar om hur det
känns att hamna i ångestens snaror!
Imponerande!!
2014-10-16

  Alwan
Bra beskrivet! Du levererar som vanligt!
2014-10-16

    Jim Friberg VIP
Träffsäkra metaforer. Underbar!
2014-10-16
  > Nästa text
< Föregående

xilenie