Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen, 2014


manlighetsrit





doft av svett
och manliga bedrifter
elden ger värme
och lossar tungors band
män
klädda i kamoflage
och rödorange syntet
snusbruna fingrar
kniv i bältet och rykande kaffe
de äldsta talar först
vädrar sina bravader
nedlagda klövdjur,
älgkor och tjurar,
som i klungor
dansat ut över myrmarker
snabbt och snirklande
likt cirkushästar
men trots detta
fått möta sina banemän
blygsamma män
som utan att skryta
ändå måste medge
att hela tilldelningen
nedlagts med ett enda skott
och kropparna
har styckats och flåtts på plats
och medan man i ena handen haft kniven
har man med den andra
serverat rykande hett kaffe
till var och en i jaktlaget




Fri vers (Fri form) av Christer Foghagen VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-10-17 11:15



Bookmark and Share


  Nasruddin
Härligt skildrat! Känner stämningen, tillfredsställelsen, kaffedoften och eldens värme härifrån.
2014-12-05

  KYREUS of Sweden
Rutiga skjortor.
Randiga skäl?
2014-10-17

    Bo Malte
nice...
2014-10-17

  Peter Olausson VIP
ja, verkligen en rit för manligheten - man undrar en aning över det växande kvinnliga inslaget i jaktlagen. Hur förändras karaktären på rit - och hur förändras människor? Om något? - Tack för en välskriven text!
2014-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP