Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev en engelsk dikt och efter det också en svensk version


Himlen / The Sky

  

himlen är fylld av inget

inga moln
inga fåglar
inga stjärnor
inga flygmaskiner

ett ensamt löv som flanerar
sin middagspromenad
över himlens esplanad
finns ingenstans att skåda

ytan på den stora dammen
ger ringar i ögonen
på alla människorna
med huvudet på sne
tyngda av sina tankar


---

 

the sky is filled with nothing

no clouds
no birds
no stars
no airplanes

a single leaf strolling
its midday walk
on the brodway sky
is nowhere to be seen

the surface
of the great pond ripples
in the eyes
of all those people
their tilted heads
brim-filled with thoughts




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-10-20 23:43



Bookmark and Share


  walborg
Tack för trevlig läsning!
2014-10-24

    Dan Myrbeck
Bra, kan medföra att man gör en inre resa i sina tankar istället.
2014-10-21

  madinsane
brukar ha svårt att ta till mig engelska texter, men denna är ett undantag.
2014-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP