Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvingar fram kärlek under plexieglas

Jag vet inte hur vissa människor
Kugghjular fram

Hjärnhjular mig in i
Aggressionskäftar

Slukas av hatet
Mot kreatur i natur
Och utanför

Små klickar
Avund, olösliga
Lösa luder

Luden. Ankungar
Fulsöta glider genom,
Tidningsrubriker

Står på knä
För allvetande är väl
Alla som skriver

(Journalister spottar
Saftiga överdrifter
Knullar sin egen kuk)

Utom de med avsaknad:
Avklippta svarta rackare
Framfötter på en arbetsmarknad
Där mörkrädda träder position

Tron.

Fast bara på skämt
Såklart, för då rullar allt
I takt med rumsrena fall där
Ansikten går sönder i gruset

Glömmer själens mall
Moder jord och rot till
åsikters födelse


Kärlek mest maxat i lejonmanar
Måste älska alla
Speciellt formellt för ingen vågar
Leva det de lär

Hela hjärtat rakt ut
Självöverlämnande
I armarna på

En oväntad gäst
Kan liknas vid spegelbilden
Om inte totalt, till och med,
Medhåll från bakhåll blir
Framförhållning i kretsgång







Övriga genrer (Visa/Sångtext) av rundgångbalansochgungning
Läst 319 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-10-21 11:13



Bookmark and Share


    Lars Gullberg


Märkte att jag började läsa dikten väldigt snabbt
att jag ville komma åt den direkt

Kanske ska läsas högt

Finns något du vill berätta här

Finns visdom
intellekt
poesi
lite humor :-)

fint

Applåder

kram fina poet

Lars


2014-10-22
  > Nästa text
< Föregående

rundgångbalansochgungning
rundgångbalansochgungning