Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingår i stafetten


Höstsonett 2014 (stafett)


När aspen fäller löven lätt man slinter
och även björken bringar hala skor
likt prästens kråka som i diket for
Då tarvas liksom allehanda finter

ty innan snön förvandlar allt till vinter
förväntas kan besök av hemske Tor
som över himlen far med hammar' stor
förändrar skalden till en jävla sprinter

Men är man bara lugn och låter sinnet
bedövas av den mångahanda färgen
som glöder innan allt blir askedött

förundrad kan man nypa sig i skinnet
betagen av det fagra in i märgen
fast slött man kämpar mot sitt trasketrött




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-10-21 16:50



Bookmark and Share


  axveronika
Haha så kul och bra
2014-10-24

    prima donna
Fin rimfrostig sonett
2014-10-23

  Stefan Albrektsson
Ett gediget höstlöp! Jag älskar ordet "askedött" (då är det verkligen över...), och rimsystern "trasketrött"!!
2014-10-23

  walborg
Elegant och kul!!
2014-10-21

  Nanna X
heja heja höststafett
härligt rimmad höstsonett
2014-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP