Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterns intåg

snöflingorna dalar sakta till marken
det är en lustig tystnad
en total tystnad som håller om staden
men något sker när flingorna lägger sig till ro
på den smutsiga marken
landar på dom döda löven
på dom nakna träden
det hörs gnissel
hjärtskärande skrik
grenarna rör sig som om dom försöker fly
eller är det bara vinden som fått tystnaden att bli till något annat
bli till något annat för oss
vi som räds all kyla
vi som tror att vinterns intåg är livets uttåg
att det är början på slutet
på allt
den mentala undergången
den fysiska kollapsen
det är inte träden som försöker fly
det är vi




Fri vers av ordskalv
Läst 298 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-10-21 18:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra text!
2014-10-23
  > Nästa text
< Föregående

ordskalv