Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
AKA FANTOMVÄRK


F A N T O M V E R K



















en natt i vargtimmen

kom insikten till mig

som bombnedslag


långt ner i tomhetens


gruvbrott:



allt var borta,


jag slogs av


avsaknaden av


den juvenila


hejdlöshetens omåttlighet


nu försvunnen upp i rök



' ' '


en gång


ja, en gång


stod jag högst uppe på


PARNASSOS


och blickade ut över


de snaskiga trivialiteternas


verbala månlandskap


framför mig


då i framtiden


skulle planeligen komma


väntade omåttligt nervöst


De Gigantiska Storverkan

"Fantomverken"


på att få lämna


min Gyllene Penna




Skred till verket


ja verken


med mångfaldiga

revolutionärande substanser

och en euforisk palett

som bas för

tänkt geniala, verbala penseldrag.

- - - och något hände


Häpen förnam jag

de gränslösa verken

florera framför mig

i ett


SHANG-RI-LA


av excellens




(tuppkammen växte)


Stol nummer 19

tänkte jag,


så tänkte jag


för den futurala framtoningens skull

- fattas bara annat -




men så en dag


upptäcktes något:


klockan var inte längre 16.15

men 11.55.

skattkammaren var som försvunnen


Det slog till som fantomvärk,

så tydligt att se

hur avsaknanden

av såväl esprit

som konstnärlig finess

formligen chikanerade mig


ja, tomheten spred sig inombords

som avslagen champagne...




min fantomvärk

som glasklar metafor

för uteblivna erkännanden,


förde mig


allt

närmare den smutsiga sanningen:


jag var helt enkelt inget geni,


blott


en simpel dilettant.




Fri vers av KYREUS of Sweden
Läst 374 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-10-22 01:22



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
Du är i gott sällskap menar jag
efter diktens avrundning.
2014-10-28

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-10-23

  Palett
Bra text om självinsikt !
2014-10-22

  KYREUS of Sweden
"Self-
criticism
is an art
in itself".

- Leonard Cohen
2014-10-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra text!
Väcker tankar och känslor.
2014-10-22

  Fredrik Gaefke
Nu vet jag inte om antalet applåder och kommentarer nödvändigtvis kännetecknar en skicklig poet på poeter.se, men i Christers fall råder inga tvivel då hans lyrik, på det ena eller andra sättet då den kommer i så många olika former, är av yppersta kvalité och aldrig gör en besviken. Attribut som livserfarenhet, ordkonstnär och klok gör honom alltid läsvärd.

Just denna dikt hade nog Christer själv valt att kommenterat med ordet -Drama! :)

Mycket bra text!
2014-10-22

  Ingrid Trolle
Minst av allt är en dilletant!
Dina fina texter som både
kommenterats och applåderats
av så många visar på vilken
fin poet du är. Vi drabbas alla
av missmod, komplex och
misstro på vår egen förmåga.
Du kommer snart upp till ytan
igen. Någon hybris hos dig har
jag aldrig sett. Var vid gott mod!

2014-10-22
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden