Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från Akvamarin till briljant













De som andas



under ytan
och bär något inom sej


får regnet att odla pärlor
i olika nyanseer på huden
allt från



akvamarin till Briljant



sedan sköljs de upp på land och torkar



i solskenet.




Och all oändlighet fick ett slut
men de uppsprängda tunnlarna







under jorden
låter den ledan
ha en förtröstan ändå



och får



dagarna att gå



som i ett land i en syrgastank



så stelt och sterilt



så ekande tyst
studsar fågelvingar runt




massiva skottlossningar
tar en glimrande väg upp



genom stjärnorna
där ljud inte finns
det är ett ljud
som ingen kan ta fel på


Under ytan
är det tyst och begravet
Själens rum har ingen dörr
den låter oss hänga



fritt på ytan
den låter oss drunkna i en tragedi



Av tankar frågor och föreställningar















Prosa av Lars Gullberg
Läst 186 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-10-25 13:32



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tankar som svindlar
I sin egen takt
I lugn och ro
Inuti
Tack!
2014-10-25

  Nanna X
fascinerande värld, en blandning av luft och vatten verkar det som, man kan andas under ytan och flyga/studsa runt på fågelvingar men också sköljas upp...
2014-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra text!
Tankar och känslor avlöser varandra.
2014-10-25

  Katinka VIP
Mycket tankar i din dikt. Fin.
2014-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg