Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Händers avsked

November kommer
över tysta hedar
och frostnupna fält
med slöjbeklädda vindar
och snöflingemjuka steg.

Det är skymning nu
i sjukhusets långa korridor.
Novembernatten andas
vill berätta i förtroende
om händers avsked.

I fönstret mot månen

Jag är en pusselbit i ditt sammanhang
mellan molnen och stjärnorna
mellan land och vida oceaner.
I hjärtslagens mellanrum
blir tystnaden ett språk.

Händers avsked i månljus.
Snökristaller på fönsterrutan
formar nya stjärnevägar.
Änglavingars beröring
öppnar låsta himlavalv.

Då morgonen gryr
bär livet ett annat namn.




Fri vers av Änglaögon
Läst 617 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2014-10-25 17:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj så fint Som jag tolkar det handlar texten om döden. Du är duktig på att skriva. Sista strofens ord är magiska.
2017-05-30

  soligajag_1 VIP
Vacker och samtidigt sorgsen
denna poesi som tar andan ur mig.
Tystnaden får mig att stilla mitt inre rum.
Bokmärker.
2016-01-03

  Hanna Mari Wallin
Åh så vackert...en riktig njutning att läsa.

Tack!
2015-04-07

  Veven
Jag blir oerhört berörd av ditt vackra språk.
2014-10-28

  Marita Ohlquist VIP
Vacker, sorgsen dikt!
Går in i själ och hjärta.
2014-10-26

  Lars Hedlin
Så fint ;)
2014-10-26

    ej medlem längre
Mycket vackert,

'I hjärtslagens mellanrum
blir tystnaden ett språk.
2014-10-26

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar sorgsen dikt...den berör...
2014-10-26

  bittemi VIP
Så vackert och stämningsfullt!
2014-10-26

  Lena Själsöga Keijser
ditt hjärta andas
livsnärhet
närvaro
2014-10-25

  ULJO
Vacker poesi
2014-10-25

    ej medlem längre
Underbart vackert med en lite sorglig underton..
2014-10-25

    ej medlem längre
Underbart vackert och rofyllt.
2014-10-25

  Lindha W Gustavsson
Du skriver så mjukt ömt och vackert i vad du än diktar - älskar att läsa dina verk.
2014-10-25

  Ronny Berk
tycker om den poesin; tystnadens språk väl formulerat, ja !
2014-10-25

  Peter Kohlm VIP
Poesi som fångar läsaren. Mycket bra.
2014-10-25

  louisegirl
Vackert!
2014-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon