Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Psykopatens dröm

Han sålde Europa
och blev rik som ett troll
såg sitt favoritlag
förlora med åtta mot noll
tog ett plan till Bali
ett resmål i tiden
sov över på lyxhotell
i en pyjamas av siden

Han sa upp sitt jobb
på cigarettfabriken
sa adjö till polarna
inte ett dugg besviken
slängde fula slipsen
och knöt en fluga
drog sin livshistoria
utan att ljuga

Han la hunden i kofferten
tog färjan till Paris
skålade med kvinnor
blev sen kär i en aktris
i redlös berusning
bjöd han upp till sista dansen
hunden blev frisläppt
och viftade på svansen

Han slängde cigaretterna
från sitt sista jobb
bytte skjortan mot kavaj
och blev en riktig snobb
tog bussen genom staden
från sjukhusets korridor
smög ganska osynlig
utan ett enda litet spår

Han sålde Europa
och det trodde han på
han vaknade ur drömmen
under himmelen den blå
tvångströjan var borta
och han kände sig fri
men när psykiatern kom
gav han upp ett skri

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 788 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2018-01-24 18:55



Bookmark and Share


  aol
Stark dikt med humor och en allvarlig underton mellan raderna,
2018-02-03

  morgonstjärna VIP
riktigt bra
sorgligt också

slutet förlösande

2018-01-27

  Salvation Pepper
"Han sålde Europa"
Vilken härlig mening!

2018-01-26

  Ingrid Trolle
Namnet på dikten gjorde
mig oerhört nyfiken och
jag fick ett gott skratt
Det är mycket skickligt
att lägga denna skratt-
matta över den förgörande
psykopatin.
Bravo!!!


2018-01-26

    Elisabeth Nilsson VIP
En riktigt kul och tänkvärd berättelse, som gav både skratt och tårar.
2018-01-25

  Stanley Rydell
En härligt kul skröna med allvarlig underton. Fint flyt och spännande avslut
2018-01-25

  M.Eta
Sorglig och rolig samtidigt!
2018-01-25

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt!
2018-01-25

  soligajag_1 VIP
Tackar för morgonens roligaste dikt!
Vad jag skrattade. Ler ännu medans jag njuter av mitt morgonkaffe.
Du är den sanna poeten med rim och reson. Gillar denna mycket!!
Bokmärker!!
2018-01-25

  Nils-Robert
Så kul text med en allvarlig underton
2018-01-24

  Magdalena Eriksson VIP
Ja tack för kul text.
Tänk om en kunde rimma sig från fattigdom. skulle va sjukt bra
ba å blunda å tralalalala
en ny värld av flödande ljus
transparant utan lögners rus
2018-01-24

  Kungskobran VIP
Härligt rolig text
Tack
2018-01-24

    ej medlem längre
du är ju också psykiater inte många hederliga sådana finns, tyvärr.
2018-01-24

    ej medlem längre
Smärtsamt och en smula sorgligt....
2018-01-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO