Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens tand....

Tidens tand
Har gnagt din hud
Fårat dina kinder

Mattat ögats glans
Som vore ständig skymning

Tidens tand
Har krympt det fält
Där möjligheter
Dansar

Och dragit åt
Med livrem grov
All sinnlighet och lust

Tidens tand
Har märkt din hand
Med trötthet
och med tankar

Och aftonro
Din glädje är
Från levnadsyrans makt




Fri vers (Fri form) av Fjäderpennan
Läst 392 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-10-26 10:58



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Fin beskrivning
av åldrandet.
2014-11-23

  Lena Själsöga Keijser
just så
har tidens mantel tillverkats

du skriver det fängelse tiden satts i med skönhets inlevelse
2014-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om livet!
2014-10-27

  Änglaögon
Du beskriver livets gång så fint, så där är det ju.
2014-10-26

  Stefan Albrektsson
Förgänglighetstanken stöpt i starka bilder - jag tycker särskilt mycket om den suggestiva "Tidens tand / Har krympt det fält / Där möjligheter / Dansar". Livsutrymmet blir trängre...
2014-10-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiskt diktat om årens gång!
2014-10-26

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint...
2014-10-26

    ej medlem längre
Snyggt..
2014-10-26

  Lars Hedlin
Verkligen bra!
2014-10-26

    hippsomhapp Hepp
Suverän! Bokmärker. Tack!
2014-10-26

  louisegirl
Så vackert om åldrandet och tidens gång..
2014-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Fjäderpennan
Fjäderpennan