Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten

Ett efter ett hade hon sett ljusen slockna. Natten låg svart framför henne. Hon sökte famla, men rädslan för att snubbla över något tog vid. Skulle hon ge upp, låta livet vara slut? I samma ögonblick, som den tanken kom, såg hon en liten stråle precis framför sig. Det var ett ljus, som om det kom från henne själv. Smått häpen greppade hon strålen, lät den växa, ty hon hade förstått att någon annan inte alltid kunde gå bredvid, som hennes ljuskälla i evig tid.

Snart såg hon vägen allt tydligare, vågade beträda, ledd med blott sitt eget ljus …




Prosa (100-ordare) av Lena K Nilsson VIP
Läst 681 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2014-10-29 09:35



Bookmark and Share


  Jennifer Videtorn
Wow. Orden flög som en pil rakt in i mitt hjärta och slog rot när de träffade. Vacker text. Applåder!
2016-03-19

  Björn Björkegren/Blue Bear
Jättebra! Bokmärkes!
2015-02-21

  Grubbelmia
Finstämd text. Tack! Fastnar speciellt för orden: "Smått häpen greppade hon strålen, lät den växa". Grubblar vidare på detta...
2015-02-21

  axveronika
hoppfull och fin
2015-02-20

    ej medlem längre
Tycker om!

"Snart såg hon vägen allt tydligare, vågade beträda, ledd med blott sitt eget ljus …"


2014-10-30

  Gunnel Eriksson VIP
Vilken bra insikt, väl beskriven
med bara 100 ord. Skickligt.
2014-10-29

  Ljusletaren
Så underbart ordat!
Bokmärks/ kram
2014-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP