Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amor vincit omnia







Kyrkklockan är galen.
flocken runt tornet flaxar och skriker.







Snart ska vi gå hem och älska.
Vi står tysta
säger ingenting men vet det.







Känner hur blodets lågor
slickar och stramar runt.
kinden din som rodnar vid min
.








Isen runt timvisaren blänker.
Feber mot en panna







och våt gata kryper
blank av månsken.







Krystad är trafiken
nästan bedjande.







Hur fönstren piskas av vinden
och kastar en längtans blick upp mot himlen.








Vid porten möts våra ögon.
I hissen har dom fastnat i varandra.








De är opaler,







de är mystiska
och de förför varandra i tankar av
gränslös kärlek.







De är som en blind fläck
där allt runtom aldrig kan tränga in.








runt tusen murar en säng
Vid sängen hörs endast vågor vid en strand.







Mjuka vågor av salt öde hav.
Klipporna upp mot land,







Stärnorna på himlen
hur liten och utlämnad denna stund verkligen är.



141029

(C) Lars Gullberg

Poet musiker och konstnär




Prosa av Lars Gullberg
Läst 348 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-10-29 10:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"tusen murar en säng
Vid sängen hörs endast vågor vid en strand."

Hur läckert är inte det här Lars!

2014-11-01

  axveronika
raffinerad, med innerlig känsla
2014-10-30

    nånja
mycket vacker!
2014-10-29

  i af apa
mycket
vackert...!
2014-10-29

  Tess74
wow!
2014-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Att läsa långsamt!
Låta orden sjunka in och ligga kvar en stund.

2014-10-29

    Sefarge VIP
ett mästerverk i liten
skrud.men ändå så berörande
Hatten av
Bugar och bockar.
2014-10-29

  Proton
Så fantastiskt fin!
2014-10-29

  Nanna X
så vackert, hur hela staden böjer sig efter de älskande, speglas i deras ögon, följer... en av de starkaste jag läst av dig!
2014-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg