Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällets nya last


Ett värmande ljus i en regnsvart natt
löven på marken virvlar i sin dans..

Många är de där ute som väntar...
på en chans.

En chans till det nya klivet som
ger nytt perspektiv på livet.

En chans till något bättre.....

Trasiga själar som gråter och
bara vill få läkas åter....

Att som träden i sommartiden
få blomma ut och glömma striden.

Att samhället sitt ansvar tar och
tar tillvara på den kraft som
finns kvar....

Alla änglar som sliter i all kraft
för samhällets stora last......
Pengar och åter pengar....
är lätta ord att slänga....

Men det finns alltid någon som
samlar de små bitar som finns
kvar av den som slitits itu av
stress och press....

Samhällets nya last som nu tagit
plats .....
Slit ut och pressa så långt det går
bara vi får det vi vill ha....
för allt är ju utbytbart....




Fri vers av Margithe VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-30 22:29



Bookmark and Share


  aol
En skrift som borrade sej in mot hjärtat och så sann verkligen tänkvärd,
2014-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Margithe
Margithe VIP