Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIDIGT 50-TAL



Småskolan var förbi

Vår omtyckta fröken var avtackad och omkramad



Första dagen i 3.dje klass

Vi stod i två raka led i korridoren

Flickorna i en, pojkarna i en


En äldre man släppte in oss i klassrummet

Vi stod tysta och väntade


Plötsligt slog han pekpinnen i katedern och sa

-De som ser illa ska sitta längst fram

-De som hör illa ska sitta längst fram

-De som luktar illa ska sitta längst bak


Total förvirring

följt av kaos







Fri vers av Marita Ohlquist VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2014-11-02 09:06



Bookmark and Share


  aol
verkligen en ruggigt logisk lärare
2014-11-07

    ej medlem längre
Du har verkligen hittat en dundrande minnesvärld.
2014-11-06

  Connie
Jag minns, precis så var det! De som luktade illa skulle sitta längst bak. Det fanns en pojke som alltid luktade kiss, efter det blev stanken ännu värre. Stackars barn!
2014-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det finns minnen av olika sort...:-)
2014-11-04

  Lehva VIP
Vilken text. Vilken lärare...hoppas din dikt inte var en verklighet...utan en humoristiskt skriven story...

2014-11-04

    Dan Myrbeck
Ja har också minnen av underlig karaktär,
från en skola som inte längre
är.
2014-11-03

  Lars Hedlin
Starkt ..bra förmedlat!
2014-11-03

  Valter Örn VIP
Igenkännande. Lärarinnorna i småskolan var mer moderliga. Sedan blev det i 3:e klass mer manlig disciplin som tog över. Blev ofta lite tvära kast!
Bra skildrat!
2014-11-03

  Ljusletaren
Nämen ... gapar av förvåning/kram
2014-11-03

  Glitr
OJ!!!
2014-11-03

  Heikki Hellman
Ett underbart minne?! Och nu, många av oss blir ledda till vårdhem ……. ett kaos där också!
2014-11-03

    ej medlem längre
Undrar inte på om det blev kaos, ingen ville väl kännas vid såna saker, särskilt inte det sistnämnda.

2014-11-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Usch och fy! Hoppas att detta inte händer idag.
2014-11-02

  ULJO
Ett stycke viktig historia, bra
2014-11-02

    AgnesKenshin
usch vilken människa! hoppas ni ändå fick en bra sammanhållning er barn tillsammans.
2014-11-02

  walborg
Förakt för barn
2014-11-02

    ej medlem längre
Kadaverdisciplin. Allting var inte bättre förr.
2014-11-02

  Drömfångare
Eh...? o.O
2014-11-02

  Anya VIP
Vilken enastående gestaltning...tänker på skolscenerna i Madicken med hemska läraren.
2014-11-02

  louisegirl
Ja, vilka tider..
Bra skrivet!
2014-11-02

    ej medlem längre
Många 'illa' att ta in, inte konstigt att förvirring och kaos uppstod.
2014-11-02

    Sefarge VIP
Spännande text!
Påminnande om
"Caligula" i filmen
Hets.fortsät.följer?
2014-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP