Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just när sommaren stod brud i sin vackraste skrud blommorna doftade svalorna jublade av kärlek högt i skyn och livet var som en dröm nalkades mörka moln som en hotande storm ett stålbad att rida ut allt medan solen glittrade och kärleken blommade utanför.


Silvermåne

 

Månen strör sitt silver
i grå novembermörka vatten

~~* ~~

vinden viskar tyst
sina glittrande små vågor

~~*~~

livets krusningar
sprider stilla reflexer

~~*~~

skärvor av tårar och skratt
genom eoner av galaxer

~~*~~

livet ekar

~~*~~

kärlekens silverglittrande fragment
formar ständigt nya dagar

~~*~~

skratt och tårar

~~*~~

yrvaket glittrande
storögda stjärnbarn
ser dagens ljus

~~*~~

stöpta

~~*~~

i universums 
oändlighets blå 

~~*~~

ändlöst ömsint moderligt
omfamnade

~~*~~

 svävandes i en evigt brinnande
kärlekslåga

***

 

 

..Ögon känsligare nu skymtar ljuset genom fördolda slöjor
vandrar längs stigen till havet och den sista stranden..

mitt hjärta har många rum
men Ditt står gapande tomt när Du går
Du ska alltid fattas mig..

tills Vi möts igen.. <3

@~}~~~ 

 

© Stjärnöga 2014-11-05

Musik: Ronan Hardiman - "Celtic Dream" 

 




Fri vers (Fri form) av Stjärnöga
Läst 1345 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-11-05 23:29



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Så vackert... berör
2016-05-31

    ej medlem längre
Andlöst vackert skriver du..
2014-12-09

  Chawa VIP
Läser med tårfyllda ögon de vackraste ord... Den vilar stor stilla sorg och samtidigt andlös frid i varje vers... Någon var här en kort tid, log och vände åter... Kärleken är varm, evig och stark och lämnar sköna ekon från här till bortom allt... Sparas i mitt hjärtrum!
2014-12-07

    Bo Malte
fint...
2014-11-09

  ResenärGenomLivet VIP
Så mjukt och ömt...sorgen känns, men också hoppet...mycket vackert...
2014-11-07

  ULJO
Roligt att du är tillbaka med en strålande text
2014-11-06

  Nina Nightwish
Underbar!
2014-11-06

  Lars Hedlin
Din dikt för med sig energi och strålar ut din vackra inre essens ;) kram <3
2014-11-06

  Rozsi.kovacs

En fantastisk fin dikt välskriven
2014-11-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar dikt om sorg och saknad i spännande format!
2014-11-06

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in och ligger kvar en stund.
Väcker tankar och känslor.
2014-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga