Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Argt om det kalla landet.


det är en kall stad

det är en kall stad
bara fortsätt att springa
vi blir belönade för vårt duktiga arbete med mer obetalt arbete en kall stad
hur mycket vi än kämpar är det inte tillräckligt
hur mycket vi än kämpar är det inte rätt en kall stad
vi välter berg i det tysta en kall stad
den tunga kritiken kommer direkt men beröm lämnas osagt en kall stad
det är en kall stad
bara fortsätt att springa
hur bra vi än är på våra jobb får vi inte vara kvar
för vi orkade inte slutföra hjärntvättutbildningen på universitetet en kall stad
utbildningen som saknar anknytning till verkligheten ändå en kall stad
det är en kall stad
bara fortsätt att springa
den som inte passar in i boxen får etiketten problembarn en kall stad
han är så omogen hon har koncentrationsproblem han
bryr sig inte hon fokuserar inte på något annat än mobilen han
kommer alltid för sent till matten en kall stad
orkar de inte längre eller bryr de sig inte
eller förstår de inte en kall stad
det är en kall stad
bara fortsätt att springa
antalet människor ökar snabbt, antalet bostäder sakta, en kall stad
tio år i bostadskö en kall stad
det är en kall stad
bara fortsätt att springa
arbetsgivaren vill ha robotar som simmar medströms en kall stad
protesterar du inte vill vi ha dig en kall stad
du behöver inte bry dig om att anmäla din
arbetsplatsincident till arbetsmiljöverket en kall stad
du som vågar ifrågasätta och kräva får det svårt en kall stad
du som vågar ifrågasätta och kräva blir ett vandrande problem en kall stad
det är en kall stad det sker ingen förändring
bara fortsätt att springa
det är en kall stad
bara fortsätt att springa
en efter en springer de in i väggen en kall stad
det finns ingen tröst det är det här eller socialbidrag det här
eller a-kassa det här eller aktivitetsstöd en kall stad
det är en kall stad bara fortsätt




Fri vers (Spoken word/Slam) av erica engdahl
Läst 222 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-11-03 20:37



Bookmark and Share


  Ed Martini
Beautiful until to pain ...
2014-11-03

    ej medlem längre
mycket gripande text om det nya landet jag bor i
läser texten och slås av hur kallt det är

tack för din text
2014-11-03
  > Nästa text
< Föregående

erica engdahl
erica engdahl