Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andning

Sömnlösheten omslöt den gungande kroppen

hjärnan letade efter fast mark

löven blänkte av fukt

från himmelen

molnens mjuka dunbollar

nuddade de tankar som försökte göra sig hörda

trädstammarna vajade

samarbetade med hjärnhalvornas gungande

som en taktfast metronom

tick tack

tick tack 

tick tack

ögonen markerade varje fotsteg  i kroppen

vinden lekte solvarmt i skuggorna

tallarna andades 

andning är andning

andning är  livet

hjärnhalvorna möttes i konferens

enades till sist

om en livsuppehållande åtgärd

andningen

sluta aldrig andas




Fri vers (Fri form) av L.byström
Läst 278 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-11-04 22:29



Bookmark and Share


  träsnidaren
Du anar inte vad dina ord berör mig. Igenkännande och väldigt fint skrivet. Bra gestaltning!

Fantastiskt!
2014-12-24

  KYREUS of Sweden
Nödvändiga
nöd-
vänd
ig
heter.
2014-11-04
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström