Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ålder


Ålder är en listig tjuv
den kryper på en
kliver in under huden
jobbar tyst och metodiskt
man upptäcker inte
att ungdomen är stulen
förrän man en morgon
i spegeln
ser en figur man inte
känner igen

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 580 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2014-11-04 14:52



Bookmark and Share


    AgnesKenshin
nja, även om jag inte är förtjust i att spegla mej, så undgår man ej en rynka här o där ibland:)
2014-12-03

  Ljusletaren
Bra ordat med humor /kram
2014-11-13

  Daniel_78 VIP
Tack för den.
2014-11-11

  axveronika
ja så bra skrivet
2014-11-11

  Respons VIP
Får mig att tänka på Tranströmers text: "Mitt i livet händer det att döden kommer och tar mått på människan. Det besöket glöms och livet fortsätter. Men kostymen sys i det tysta."
Du har så tänkvärda formuleringar om åldrandets villkor!
2014-11-11

  Bibbi VIP
Grattis till "UTVALDA TEXTER"!
2014-11-11

    ej medlem längre
Grattis till placeringen!
2014-11-10

  © anakreon VIP
…och det visar sig vara hustrun!
Calle ;-P
2014-11-07

  Lärling
Så sant :-)
2014-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
2014-11-04

    ej medlem längre
Visst är det så. Känner igen!
2014-11-04

    Birgersdotter VIP
Just så..Bra skriven.
2014-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg