Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Angående stadsarkitekters förslag i Falkenberg som går ut på att alla uteserveringar i staden ska hålla samma stil med typiskt mörk stålstruktur i utformningen. Kanske är det såhär stadens nya presentation kan lyda:


Ang. debatten om utformning av Falkenbergs uteserveringar.

Välkommen till Falkenberg - sitt ner, höj en skål
på någon restaurangs terrass uppförd helt i stål.
I stadskärnan är var altan av stålkonstruktioner
med mörk nyans i rätt miljö för stolta bastioner.

Härdat stål är angenämt och ger ett autoritärt
synsätt på boende och turist - inget mer begärt.
Sittmöbel till papperskorg, allt i järnlegeringar,
hela stadens byggnadskonst vilar på fixeringar.

(För att kompensera det bristande förtroende
från kommunens håll fick hela stadens boende
snart bestämma att höjdare bakom stålbeslut
har brunmelerad velourtrikå jämt när de går ut!)




Bunden vers (Rim) av Loffe
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-04 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Loffe