Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIDIGT 50-TAL Del 4





På varje våning fanns ett "lärarrum"
en toalett med låst dörr

Vi elever använde utedass
längst bort på skolgården

Sittplatser i långa rader

Det fanns skiljeväggar
men inga dörrar




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-11-05 08:48



Bookmark and Share


  aol
kommer ihåg i bäsksjö hade vi utedass, men dörr hade vi, ruggigt,
2014-11-07

    Dan Myrbeck
Läsvärt att ta del av dessa upplevelser.
2014-11-06

  Valter Örn VIP
Ja inte fanns det några moderniteter precis på den tiden . Vi hade ju precis kommit fram ur skogsbrynet!
2014-11-06

    ADI Nehlin
Tänk va, så annorlunda det var.
2014-11-06

  bittemi VIP
Usch! Talande om synen på barn då
2014-11-06

  Lehva VIP
Vilket tänkande...barnen hade inga rättigheter...inget "lika värde".
2014-11-06

  ResenärGenomLivet VIP
Jobbiga minnen...barn av idag borde vara tacksamma att de slapp detta... fast många har nog ingen aning om hur det var då...
2014-11-05

  ULJO
Bra att du berättar
2014-11-05

    ej medlem längre
Usch, så otrevligt, tänk om dagens ungdomar skulle ställas inför en sån situation...
2014-11-05

  Lars Hedlin
Starkt är detta i minnen från forna tider!
2014-11-05

  Connie
Mycket intressant, det hade jag nästan förträngt! Tuffa tider, jag minns inte att vi klagade.
2014-11-05

  Rise Little One
Hur kunde man klara sig...
2014-11-05

    ej medlem längre
En annan tid. En annan värld. Går knappt att föreställa sig idag hur det var.
2014-11-05

  KYREUS of Sweden
I kasernenen
bara kallvatten,
toastolar på rad
utan toalock.
När jag gjorde
lumpen i Gammel-
Sverige 1964
2014-11-05

    AgnesKenshin
herregud! o dagens kids klagar säkert på att de inte får använda sina mobiler under lektionerna..
2014-11-05

  louisegirl
Fy då...Hade varit bättre att barnen fått gå inne och lärarna ute, de var ju ändå vuxna..
Fint förmedlat!
2014-11-05

    ej medlem längre
Ojoj, vilka minnen du måste ha av denna skoltid, tuff tid.
2014-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Samma när jag var på koloni! Usch!
2014-11-05

  Angel of love
Jag är glad att jag växte upp på ett helt annat årtal.
2014-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP