Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var nog sista gången



Jag såg hur döden knådat hennes ansikte, hur han gjort näsa och läppar tunnare och lagt ögonen längre in
Jag såg hur han mattat blicken och tonat huden grå

Hon var färglagd och formad

Och hon såg inte mig när jag kom in
Hennes ögon tittade någon annanstans
" Är det du mamma?" frågade hon när jag lutade mig över henne
Hon fäste inte blicken i min
Jag sa ingenting, strök bara med handen över hennes kind




Fri vers av bittemi VIP
Läst 574 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2014-11-05 17:01



Bookmark and Share


  Hestia VIP
Underbart ömsint och starkt!
2018-12-29

    © Birgitta Wäppling VIP
Du fångar mycket i denna fina dikt. Väl beskrivet.

2018-12-01

  Mia Popiana
Sådan enkelhet, sådan klarhet... Så naturligt. Vackert!
2016-04-06

    ej medlem längre
En stark dikt med en underbar klarhet.
2015-11-07

    Dan Myrbeck
Osminkad skidring av
det oundvikliga. Bra.
2015-08-06

  walborg
Smärtsamt och konkret
2015-01-27

  Ljusletaren
Ps Läs här idag;
http://spanaren55.bloggplatsen.se/2014/11/19/10930468-berord-men-anda-upplyst-om-alla-anglar-som-finns/

2014-11-19

  Ljusletaren
Säger det igen ... vilken go medmänniska och personal du är. Lyckost de som får ha dig i sin närhet/ krma
2014-11-19

  Lars Hedlin
Känsla som berör inom!
2014-11-06

  Lehva VIP
Din text berör. Så stark...
2014-11-06

  Palett
Ett svårt ögonblick i livet har du skildrat så vemodsvackert !
2014-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Så ömt och fint du beskriver detta ögonblick...blir berörd av orden...
2014-11-05

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2014-11-05

  Änglaögon
Berör...
2014-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt i berörande ord om det oundvikliga.
2014-11-05

  Anya VIP
Detta var bra! Du berättar och du berättar starkt. dina gestaltningar är strålande... vilken besjälning...döden knådar... Och repliken... så äkta så verklighetstroget. Tack för läsningen!
2014-11-05

  Marita Ohlquist VIP
Det här känner jag igen!
Blir lite blank i ögonen.
2014-11-05

    ej medlem längre

Blir berörd av denna text ...
2014-11-05
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP