Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ruinframkallningar





Stjärnor
gömda i skuggor.
Skuggor begravda bakom ögonlocken.

Den sista vintern
ditt endaste hjärta.

Fjärilens kropp vibrerar
och dansar en månad eller två
och vi drivs av evig lycka

ensamt sover ishavet
som en pärla under månen
inga fotavtryck

bara en skrämmande skönhet
ett tvivel en kupa runt av osynligt silver

blå är hennes pupill den glittrar av blinkningar
vattnig som en persika som delats itu.

Varmt sväljer vågorna halvöar
De avklädda barnen fångar plattfiskar i gryning

ingen tid inga klockslag
skymningen kommer ändå åter.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-07 17:11



Bookmark and Share


  Nanna X
drömskt och vackert
2014-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg