Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Chokladkakan

Tänkte på den där chokladkakan
som du gav mig när du besökte mig på sjukhuset
Jag var fyra år och låg inlagd
för att behandla mina eksem

Sjukhuspersonalen hade gett mig strikta förmaningar
om att inte äta choklad
eftersom det förvärrade eksemen

Vi satt i köket
Jag höll chokladkakan med bägge händer
Längtade efter smaken
och hörde doktorns förmaningar

Med darrande händer tryckte jag fast
den smältande chokladen
på undersidan av köksbordet

I mitt minne kommer den aldrig att lossna




Fri vers (Prosapoesi) av Respons VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-11-08 11:08



Bookmark and Share


    jordmatt
Ett barn där varje ny situation är ny!
Väldigt fin läsning!
2014-11-10

  Katinka VIP
En alldeles lysande liten anekdot.
2014-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP