Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Novemberdagens dis inspirerade till denna fantasifulla text !


EN LITEN SKRÖNA MED ORD SOM RIMMAR


Jag går här och spankulerar
under mitt paraply
medan jag artikulerar
ilsket, färdig att spy

jag till och med gestikulerar
fast kroppen känns tung som bly
medan jag rekapitulerar
vad nyss passerat revy

Det finns nån som fabulerar
och ger mig huvudbry
skickar brev som cirkulerar
i min kära hemmaby

och som däri insinuerar
jag skulle vänstra och planerar att fly,
för rykten jag ej kapitulerar
jag står fast som en gjuten staty

Jag brevet direkt makulerar
och slutar att mera mig bry !




Fri vers av Palett
Läst 454 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-11-09 15:20



Bookmark and Share


    prima donna
snyggt! fin rytm och finurligt berättad med glimten i ögat
2014-12-07

  Ingrid Trolle
Härlig skröna
och mycket fina
rim och takt.
2014-11-30

    ej medlem längre
Snyggt..
2014-11-25

  aol
Applåder underbart skaldat med så fina rim och kloka djup uti,
2014-11-21

  Ljusletaren
Stora varma applåder till en mycket bra rimmad dikt/ kram
2014-11-18

  Lars Hedlin
Vackert skriftat!
2014-11-14

  Connie
Härligt rim, slutet gott, allting gott!
2014-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Fy för skvaller!
Bra att diktarjaget står stadigt.
2014-11-11

  Chawa VIP
Fint rimmad liten skröna! Att sprida osanning är rysligt värre... Allt slutade i alla fall gott - sånt gillar jag!
2014-11-11

  ResenärGenomLivet VIP
Jättehärlig dikt...trots det gråa, så ler man av orden...:-)))
2014-11-10

  ULJO
Skönt flyt i denna med fina rim
2014-11-09

  Stefan Albrektsson
Flygande rim med flygande tankar - ryktesspridning är ett gissel.
2014-11-09

  Stefan Albrektsson
Flygande rim med flygande tankar - ryktesspridning är ett gissel.
2014-11-09

    ej medlem längre
En skicklig skröna som man hoppas inte är sann - skulle vara förfärligt!
2014-11-09

  louisegirl
Så härligt bra skrivet
2014-11-09

    ej medlem längre
Mycket bra! Flyter så fint med fina rim..
Bra gjort att hitta ord som rimmar lika i alla stroferna!
Sista raderna bra och kloka!
2014-11-09

  Lindha W Gustavsson
Underbart att skriva av sig vad elaka rykten säger - bra ordat!
2014-11-09

  bittemi VIP
Vilken härlig dikt. Tycker om rytmen.Man vill nästan sjunga texten
2014-11-09

  Kattfot
Vilken rolig och välrimmad dikt!
Bravo!
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett