Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Revolt är ouppfostrat


Ska ha



Det flyger
ett bombplan
över fredsblomman

Den får alltid ducka
När någon dricker upp jorden
på dess nektar.

Så smetas läppstiftet ut
på den sminkade drottningen
och låter henne falla på schackbordet.

Här vrider vi runt en vajer
och stryper tillförseln
av egna tankar

någon vill att du ska sjunka ned
på deras nivå
och göra slut på alla dina besparingar

på skit som du tror ska göra dej hel.

Barnen skriker
men du tror
att dom sjunger en sång

om våran framtid.

Du tror verkligen
att han kommer ärva dina tankar.
Därför knäpper du din uniform
och stegar ut i ledet.

Visar var vägarna bär
ger aldrig upp

allt det du trott på
stolt velat visa
världen

allt det som byggde landet
för att sedan ruttna bort i det






Prosa av Lars Gullberg
Läst 188 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-11 19:34



Bookmark and Share


  Nanna X
välskriven text, fascinerande och tolkningsbar. vad handlar kriget om?
2014-11-12

  Katinka VIP
Eller så ser man det som sin mission att implantera lite revolt i sina barn;-) ouppfostrat eller inte...
2014-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg