Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viljelöst väder

 

Vi älskar med lampan släckt

under ytan
i djuphaven - så långt ner 
att inget solljus når in

Här finns det inga dagar mer

Vi balanserar på jordens axel
Timmarna flyter

fram och tillbaka
som bubblan i ett vattenpass

Döda klättrar över kyrkmuren
med fingrar som tentakler

I November

klär vi oss i mörkhyade rockar
sammanväxta med huvudet

Och ur både mun och näsborrar 
strömmar
vår andedräckt 

som vit rök i den kalla luften




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-11-11 22:15



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Snyggt!
Calle
2014-11-13

  Dito VIP
En höst som känns tung, beskrivet på ett bra sätt
2014-11-13

  Fredrik P. VIP

Väl inringad, starkt beskriven höstkänsla!
2014-11-12

  tom boreland
suverän
2014-11-11

  lodjuret/seglare VIP
Första raden och de fyra sista
2014-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP