Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solen går upp...

 

Solen går upp denna kylig morgon,

den värmer lite försiktigt i början,

fåglarna börjar tveksamt sjunga,

och daggen släpper sakta sitt grepp.

 

Långsamt, långsamt stiger solen,

med trevande steg gryr dagen,

allt som varit mörkt och kallt,

byter nu skepnad och lyser hopp.

 

När det är som mest hopplöst,

när det är som mest tungt,

då börjar solen sin vandring,

man kan inte se det, bara ana det.

 

Bara ana tryggheten och värmen,

som solens strålar ger,

bara ana att det finns ett liv,

ett liv utan mörker och kyla.

 




Fri vers av Den gamle
Läst 359 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-12 01:47



Bookmark and Share


  Angel of love
Så ömt och fint skrivet.
2014-11-15

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om djupet i texten!
2014-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Den gamle
Den gamle