Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cafe Cosmopolit

Sent fladdrar ett ljus,



försvinner
bakom ett moln.



För att sedan träda åter fram.



Blinkande fartyg flämtar stearinlågor.



Det blänker
som en iskristall av längtan
i de våta frusna gatorna.



Pressar fram
en endaste vindpust



gällt som i en fallande skuggbild
från de fasader
som reser upp våra hem.



Kvar bildas
töcken och förnimmelser.
kanske bidar den tid som är




för inte ens tystnaden
är riktigt tyst




t.o.m meteorer har en själ
för jag vet att hon en dag
korsar mitt luftrum



När jag skyndar hem



De rostiga cykelkedjorna
hänger ner på rad
från grenarna



som ett minne av de dagar
som brann upp



och lade sej ovanpå
de döda bladen och sjönk in
i frostens utspridda skärvor.



Och molnen tog farväl



försvann till sjöss,



öppnade natthimlens scen.



Lät båtarna där nere
spegla sej som tussar



som for runt där ovan.



Hon i parken styr nu
ett av kristallskeppen
mot sej



som för att låta det lägga det till sej
invid sin bröstkorg



Kall kondens viskar
men med varma blida ögon



som sticker fram under dungen
låter var och en av fönstren blinka tillbaka



för att sedan försvinna bakom molnen åter.






Prosa av Lars Gullberg
Läst 204 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-11-12 10:10



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Gatan där modersmjölken flödar.
Gränden där grädden piskas till skum.
Backen där alla giller bor.
Där är du.
Nu.
2014-11-14

    ej medlem längre
kanske bidar den tid som är




för inte ens tystnaden
är riktigt tyst



Sån underbar text. Lite mystisk på nåt sätt.
2014-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Text som sjunker in och ligger kvar en stund.
Framkallar tankar och känslor.
2014-11-12

  i af apa
spännande...!
2014-11-12

  i af apa
spännade...!
2014-11-12

    ej medlem längre
du skildrar miljöer så bra, som är mer än miljöer, det blir mystik, liv och känslor
som att hamna i en annan värld eller i världen
där en människa också finns
2014-11-12

  Nanna X
och nu tangerade du en annan Imperiet-låt ja:

https://www.youtube.com/watch?v=iMGXcqL2KSo

kul att violinisten spelar i dur där i början märklig brytning annars är han bra fast ljudbilden är ju så 1900-tal

måste slita mig här från sidan nu för att försöka skriva färdigt min text

2014-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg