Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sånger i Vintergatan









Red på en häst,
red på ett moln
och dunstade bort




tillbaka till realtid
det konkreta



mina armar
och min lekamen
mitt öde
här hos dej.



Red ut
på en blank sjö,



red bort
i ett svagt sken.
dog ut.




den där
sista sidan
i en bok



innan man
slår igen den




lägger den på sitt nattduksbord
och möter hennes blick.



Runt den släckta lampan rör sej tankar.
De förmedlar till varandra
i tysthet.



De vakar över oss.
De bildar en ring av närhet och värme.




Tänk att vi verkligen vågar sluta våra ögonlock
för att lämna det vakna tillståndet
är så märkligt



men sömnen övervinner allt vi måste helt enkelt sova



Jag red ut
mötte dej
fast du för länge sedan
lämnat mej.



Var gång jag red ut
mötte du mej.



Var gång jag slöt mina ögon
mötte du mina.
Som om du hela tiden var vid mej.



Om dagen springer hästarna fria.
Jag bunden i tiden.



Den släpar på mej
som ett hjälplöst barn
i en oförklarlig plats.



Den bara genererar
sitt eget självändamål.



Den fyller ingen egentlig funktion.
Den är kanske t.o.m meningslös.
och den är tidsbegränsad.



du vet väl att solen en dag slocknar




Prosa av Lars Gullberg
Läst 218 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-11-13 09:49



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Du vet väl att solen tänds en dag.
(spontan tanke i begynnelsen)
Sommargatan där vi spatserar i dess mjölkiga väg.

2014-11-14

  Anya VIP
Håller med Katarina...jag faller också för strofen:
Tänk att vi verkligen vågar sluta våra ögonlock
för att lämna det vakna tillståndet

En intressant spegling av diktarjaget och diktarduet... Jag hoppas de kan mötas på det bästa sättet en dag innan solen slocknar.
2014-11-13

    ej medlem längre
Å vilken härlig text. Gillar hur du rider ut lite här o var...något drömskt över det.

Tänk att vi verkligen vågar sluta våra ögonlock
för att lämna det vakna tillståndet

Det här har jag också alltid undrat över!

snyggt konstaterande på slutet, med solen. Ändå känns det inte dystert. Tycker jag.
2014-11-13

  Nanna X
du skriver bättre och bättre tycker jag
2014-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra text!
Tankar och känslor avlöser varandra.
2014-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg