Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad spelar det för roll....

Vad spelar det för roll
att solen inte skiner
om jag ändå inte ser den....

att sunnanvinden inte susar i trädkronorna
om jag ändå inte förnimmer den....

att näktergalen inte sjunger
om jag ändå inte hör den....

att syrenen inte doftar i vårkvällen
om jag ändå inte känner den....

För mig spelar det ingen roll
då jag lättat ankar
och seglat in i ottesången.

Men så länge jag stannar på stranden
är allt detta en livsnödvändighet
och det spelar en stor roll.




Fri vers (Fri form) av Monica Kvist VIP
Läst 870 gånger och applåderad av 30 personer
Utvald text
Publicerad 2014-11-14 11:42



Bookmark and Share


  Minkki VIP
klart och rent formulerat
2015-01-15

    ej medlem längre
Tänkvärda och kloka rader - naturupplevelserna är oerhört viktiga för vårt välbefinnande.
2014-12-21

  anits VIP
En mycket bra och tänkvärd dikt,
mycket klokskap i dina ord!
2014-11-27

    Annika J
Ja, för många av oss är naturen livsviktig. En fin dikt, och vemodig .
2014-11-24

  ResenärGenomLivet VIP
Det var en mycket bra och tänkvärd dikt...
2014-11-16

  Popangelov VIP
Mycket tänkvärd och insiktsfullt.
2014-11-14

  Palett
Bra text, en riktig tankeställare !
2014-11-14

  Thomas Widemark
Fantastiskt bra! Vackert och känslosamt, som en hyllning till naturen och livet!
2014-11-14

    ej medlem längre
En underbar text fylld med känslor.
2014-11-14

  Nanna X
kloka ord. naturen spelar roll. utan den är människan bara en tanke ju.
2014-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP