Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två tjuvars hemliga glädje

Sent en natt i skydd av mörker bar vi ner Ikea-soffan

En container fylld till brädden fick en gåva i sin låda

Skamsna smög vi sedan hem - hoppades att brottet glömma

Nästa morgon gick vi ut, beredda att vårt brott beskåda

Men vår häpnad den blev stor - soffan - den var borta!

All vår skuld och all vår skam på lätta vingar flög sin kos

Hemlig tacksamhet vi sände till en annan hemlig tjuv




Fri vers (Prosapoesi) av walborg
Läst 447 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2014-11-14 11:48



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Så kan det gå när inte haspen är på jag ler stort så bra och härligt berättat
2015-01-23

    ej medlem längre
Under en tuff ekonomisk period i mitt liv när barnens behov gick före mina, behövde jag en vinterjacka. Gick förbi en container där någon lagt ut ett kraftigt ylletyg. Perfekt till min jacka! Glad och tacksam bar jag hem tyget, sydde jackan, dekorerade den med inkafåglar i korsstygn i nederkanten.
2014-11-29

  Per "Läsaren" Sörqvist
skamset får jag medge att igenkänningsfaktorn är hög
2014-11-29

  aol
Ler man ser filmen inom sej, och lite igenkännande när man själv smög ,
2014-11-27

    maija tuori

;)
2014-11-21

    Annika J
Mycket roande , sant mänskligt - och bra skrivet!
2014-11-20

  erkki
Tjuvarnas jul! Hur härligt mänskligt är inte detta? Fjärran all byråkrati.
2014-11-17

  ResenärGenomLivet VIP
Bra berättat...och att någon annan blev nöjd och glad gör det hela ännu bättre...
2014-11-16

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ja en fin berättelse...och de som tog hand om soffan är säkert mycket nöjda och tacksamma. Tack
2014-11-15

  Anders Granström
Härligt! Många har nog burit genom åren...och gör det fortsatt. Fint ordat!
2014-11-15

  Fredrik P. VIP

Härliga omständigheter där
tjuvar och givare förenas.
2014-11-15

  Samuel E. Rajeus VIP
Ja, gillar både berättarstilen och innehållet. Tack.
2014-11-15

  ULJO
Briljant berättat
2014-11-14

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-11-14

  Tuffeli
kul berättat.
2014-11-14

    ej medlem längre
Som en kortfilm hamnar denna speciella text på den inre sinnes-film-duken:-)
2014-11-14

  Ingrid Trolle
En härlig text om
ren välgörenhet.

2014-11-14

  Bibbi VIP
Kul.
2014-11-14

    Sefarge VIP
Soft Dikt!
Alltså.
Oss soffliggare emellan.:)
2014-11-14

  Epione VIP
Hm så all skuld o skam försvann för att någon annan snott soffan. :) Kul text med en moralisk klurighet.
2014-11-14

  © anakreon VIP
Det finns många som
på soffor äger nöd.
Bra då dela med sig
av sitt överflöd!
Calle
2014-11-14

  Stefan Albrektsson
Skönt när "tjuvarna" skapar sitt eget kretslopp : ) Win-win!! Ja, vi får hoppas att soffan fick ett fint nytt hem.
2014-11-14
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg