Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läraren

 

 

Hon åkte från förorten in till stan
för att jobba över dan
Det kändes som om hon lekte stor
på tunnelbanan och på bussen över bron

 

Med eget busskort och portmonnä
var hon ensam och fri på väg
Bland de blinkande ljusen
Dom höga husen

 

Sorlet från människorna runtomkring
Fasaderna och trottoarerna
Hon kunde bläddra i en tidning om hon ville
och glasögonen var nya

 

Tänk att någon förväntade sig att just hon
skulle infinna sig
Vecka efter vecka i en vacker stad
Utan att någon skällde eller svor

 

Andas syre
Frihet vuxen stor

 

Skorna klapprade mot trottoaren
Duggregnet svalkade ansiktet
Och på det egna bankkontot
trillade trygghetssiffrorna in

 




Fri vers av PkA
Läst 257 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-15 03:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PkA
PkA