Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

November


November-mörkret väller genom fönster
Jag tänder ljus, jag slåss mot detta hot
Min lilla låga kämpar väl emot
Formlös förövare med uselt mönster

Allt går i cirklar: föda och stå brud,
Ungdom och kärlek, skratt och milda tårar
Årstider dansar gammal vals som dårar
Och vinter står i väntan, herregud!

Vi trotsar tiden, ställer klockan bak,
Vi lyfter kinderna och färgar håret
Det handlar om att hålla ryggen rak

Och oavbrutet hitta rätt på spåret.
På våra axlar vilar världens tak
Vi börjar nya dagen vid sju snåret




Bunden vers (Sonett) av Alicia Stenfors
Läst 450 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-11-19 18:18



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
grattis
ja det var starkt skrivet.
klassiskt och ändå lite unikt.

2014-12-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra tidsbild med tankeväckande text!
Gratulerar till publicering!
2014-12-20

  Lars Hedlin
Bra skrivit!
2014-11-23

  Marita Ohlquist VIP
Text som sjunker in och ligger kvar en stund.
Väcker tankar och känslor.

2014-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Alicia Stenfors
Alicia Stenfors